logo
RNTV Live

Un deosebit proiect internațional aduce o finanțare de 150.000 de lei teatrului ploieștean

402469349_122121116420056892_7376954993735269732_n
Ștefan Petre

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești și Asociația Thespis Arad colaborează în organizarea proiectului „Copilul Lyra – spectacol pluridisciplinar pentru copii”, unul dintre proiectele câștigătoare ale sesiunii de finanțare A.F.C.N. (Administrația Fondului Cultural Național) I/2024, cu o finanțare de 150.000 lei.

Scopul acestui proiect este să ofere publicului tânăr acces la un spectacol inovativ, care îmbină arta și tehnologia digitală cu elementele tradiționale de teatru, inclusiv manipularea păpușilor și a obiectelor.

Scenariul spectacolului se bazează pe unul dintre albumele create de Patrice Seiler, iar universul scenografic va utiliza imagini 3D, inspirate din desenele cărții. Elementele scenografice vor fi create de copii în cadrul unui workshop coordonat de Patrice Seiler.

Proiectul reprezintă o continuare a colaborărilor anterioare dintre regizorul Radu Dinulescu, artistul francez Patrice Seiler și belgianul Armand Richelet Kleinberg, echipa responsabilă pentru spectacolul „Domnul Nostoc și cabana cărților”.

Spectacolul „Copilul Lyra – spectacol pluridisciplinar pentru copii” se adaugă altor inițiative finanțate de AFCN la care Teatrul „Toma Caragiu” a fost partener, precum „Poveste de adormit – între gradul IV și 3D (Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama)” sau „Brâncuși – expoziție holografică cu fractali”, prezentată în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului de Teatru Toma Caragiu.

Sursă: Ploiești.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor