logo
RNTV Live

Un bărbat este cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. În autoturismul acestuia s-au găsit 850 de grame de cocaină

Imagine-WhatsApp-2024-02-02-la-17.33.46_f1c6396f
Constantin Corina

La data de 01.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, suspectat de comiterea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Conform anchetei, în aceeași zi, inculpatul a introdus în țară din Bulgaria, ascunsă într-un autoturism, o cantitate de peste 850 de grame de cocaină (un drog de mare risc) destinată comercializării. Acesta a fost depistat în timpul unui control efectuat de polițiștii din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier.

În aceeași zi, s-a făcut sesizarea către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost desfășurate în colaborare cu polițiștii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Este important de menționat că, pe durata întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor