În Bistrița-Năsăud, un bărbat este investigat penal în urma faptului că a luat 4.600 de lei, uitați într-un bancomat de către administratorul unei firme!

Un individ din județul Bistrița-Năsăud se află sub investigație penală după ce a luat suma de 4.600 de lei, bani uitați într-un bancomat de către administratorul unei firme care retrăsese această sumă din contul societății. Bărbatul a fost identificat la aproape două luni de la săvârșirea faptei, el returnând ulterior suma de bani către păgubit.

IPJ BISTRIȚA NĂSĂUD: „”La data de 16 ianuarie a.c., în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Beclean au identificat un bărbat de 33 de ani din Spermezeu, bănuit de comiterea infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, la data de 22 noiembrie 2023, un bărbat de 46 de ani din Negreşti-Oaş ar fi efectuat o operaţiune de retragere a sumei de 4.600 lei din contul societăţii pe care o administrează şi ar fi omis să ridice banii. Tranzacţia a fost efectuată la un ATM din oraşul Beclean, iar bărbatul de 46 de ani s-ar fi întors la bancomat în scurt timp, însă nu a mai găsit suma de bani retrasă. În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul de 33 de ani şi-ar fi însuşit banii”.

Suma considerabilă de 4.600 de lei, ridicată din bancomat, a fost integral recuperată și restituită păgubitului. Cu toate acestea, individul este în continuare sub investigație pentru comiterea infracțiunii de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. Potrivit legislației, această infracțiune este sancționată cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă, în cazul în care un bun găsit nu este predat autorităților sau celui care l-a pierdut în termen de 10 zile.

Într-un incident recent din județul Alba, polițiștii au identificat, la șase luni de la comiterea faptei, un bărbat care a retras bani de la un bancomat din Alba Iulia, folosind cardul unei persoane care utilizase aparatul înaintea sa și nu închisese sesiunea contactless. Individul este de asemenea cercetat penal și a restituit păgubitului suma de 2.500 de lei, pe care o retrăsese din contul acestuia în luna iulie a anului precedent.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *