logo
RNTV Live

Un bărbat din Brașov a fost salvat la Spitalul „Marius Nasta” după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant

ambulanta-accident
Constantin Corina


Un bărbat care s-a înecat cu mâncare într-un restaurant din Brașov a fost salvat datorită intervenției echipajului de la Ambulanță, care l-a resuscitat.

Apoi, medici de la Institutul ”Marius Nasta” din București au intervenit pentru a îndepărta resturile alimentare din plămânul său

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a relatat pe Facebook că un bărbat a suferit un stop cardiac sâmbătă seara într-un restaurant din Brașov, după ce s-a înecat cu alimente. Echipajul de ambulanță a reușit să-l readucă la viață. La spital, s-a constatat că părți din alimente au rămas în plămânul său.

Managerul a explicat că în România nu există un serviciu de gardă în Bronhologie intervențională, deoarece cazurile sunt rare și necesită personal specializat. Astfel, s-a decis că este mai fezabil să trimită o echipă medicală la Brașov decât să transporte pacientul într-o stare critică.

Medicii de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și doi medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, dr. Silviu-Mihail Dumitru și dr. Dragoș Băiceanu, au format echipa care a mers la Brașov pentru a salva pacientul.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor