logo
RNTV Live

Un bancomat de Bitcoin a fost furat din centrul Bucureștiului, iar hoții au fost prinși în aeroport

bancomat, Raiffeisen Bank
Constantin Corina

Doi hoți au furat un bancomat de bitcoin din centrul Capitalei. Au fost prinși când încercau să plece din țară

Doi bărbați sunt cercetați pentru sustragerea unui bancomat pentru bitcoin dintr-un restaurant din București, fapta fiind comisă în luna ianuarie. Cei doi s-au înțeles în prealabil, au închiriat o mașină din Italia și au cumpărat instrumente necesare furtului, urmând să transporte ATM-ul cu vehiculul închiriat. Ambii au fost prinși pe aeroport.

Poliția Capitalei a instrumentat un dosar privind sustragerea unui ATM bitcoin, cu un prejudiciu estimat la 87.500 de lei. Potrivit declarațiilor poliției, în data de 19 ianuarie 2024, doi bărbați, în vârstă de 26, respectiv 35 de ani, au sustras terminalul ATM bitcoin dintr-un restaurant din Sectorul 1.

Cei doi au închiriat o mașină din Italia și au achiziționat instrumente specifice spargerii și transportului bancomatului. Ulterior, au supravegheat locația vizată și au distrus o cameră de supraveghere video pentru a nu fi surprinși în timpul faptei.

La data de 24 ianuarie, unul dintre bărbați a fost depistat în incinta aeroportului din Capitală, în timp ce încerca să părăsească țara pentru a se sustrage urmăririi penale. Acesta a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile.

Celălalt bănuit, în vârstă de 26 de ani, a fost dat în urmărire și a fost depistat la aeroport în momentul debarcării sale în țară. Acesta a fost incarcerat în arestul Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor