logo
RNTV Live

Un băiat din Gorj ce a fost vândut pe câteva sute de lei în Germania se va întoarce în România! Acesta momentan nu va fi dat înapoi familiei

Perchezitii-la-sediul-Politiei-Locale-din-Ploiesti
Constantin Corina

Un băiețel de șase ani, presupus vândut în Germania pentru câteva sute de lei, este adus înapoi în România astăzi, însoțit de un psiholog și de o echipă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

„Prioritatea absolută în acest moment este să ne asigurăm că acest copil este bine, că va primi întreg sprijinul şi ajutorul din partea specialiştilor noştri pentru a depăşi această traumă evidentă prin care a trecut. Avem încrederea că organele de anchetă vor soluţiona cât mai curând acest caz, în care faptele par a fi de-a dreptul înfiorătoare şi avem încredere că cei care se fac vinovaţi vor răspunde în justiţie”, a spus preşedintele ANPDCA, Rareş-Petru Achiriloaie.

În timp ce demarează procedurile administrative pentru repatrierea minorului, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, secretarul de stat Rareș-Petru Achiriloaie, s-a deplasat de urgență la München pentru a discuta cu reprezentanții misiunii diplomatice și cu autoritățile germane competente, conform comunicatului de presă al Ministerului Familiei.

ANPDCA a intervenit în cazul copilului de șase ani la solicitarea autorităților germane, care au cerut Ministerului Justiției să clarifice situația minorului român aflat în custodia unui cetățean străin.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor