logo
RNTV Live

Un autocar a lovit mai multe mașini în Turcia! În urma evenimentului au murit zece persoane și 40 sunt rănite

62307635
Constantin Corina

Duminică, la Mersin, în sudul Turciei, zece persoane au pierit și alte 40 au fost rănite, dintre care nouă grav, în urma impactului provocat de un autocar ce a lovit mai multe mașini.

Un autocar ce circula de la Diyarbakir la Istanbul s-a implicat într-un accident pe autostradă în districtul Yenice, Tarsus, în provincia Mersin, ciocnindu-se cu două mașini și un camion. “Zece dintre concetățenii noștri și-au pierdut viața”, a declarat ministrul de interne, Ali Yerlikaya, pe rețeaua X.

Alte 40 de persoane au fost rănite, nouă dintre acestea suferind leziuni grave, a menționat ministrul sănătății, Fahrettin Koca. Autocarul interurban care efectua traseul între Diyarbakir (sud-est) și Istanbul a deviat brusc, intrând în coliziune cu două mașini ce veneau din direcția opusă, conform presei turce. Un camion care se afla în spatele autocarului a fost de asemenea implicat în accident.

Răniții au fost transportați la spitalele din Mersin și Adana, situate în sudul Turciei, a adăugat ministrul sănătății.

„Autorităţile noastre competente au deschis imediat ancheta necesară asupra accidentului”, a precizat Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan. 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor