Ministrul chinez al apărării, Li Shangfu, nu a fost observat în public de aproape trei săptămâni, alimentând speculații cu privire la o posibilă anchetă. Acesta reprezintă cel mai recent caz de dispariție din atenția publică a unui oficial de înalt rang al Partidului Comunist, după ce în iulie s-a petrecut același lucru cu fostul ministru de externe, Qin Gang, care în cele din urmă a fost înlocuit din funcție, conform informațiilor furnizate de The Guardian.

Generalul Li Shangfu a fost ultima dată observat în data de 29 august, când a susținut un discurs la Forumul de Pace și Securitate China-Africa. Cea mai recentă călătorie în străinătate a sa a fost în Moscova și Minsk, în mijlocul lunii august, unde s-a întâlnit cu oficiali ruși în cadrul unei conferințe de securitate și cu președintele belarus, Aleksandr Lukașenko.

Conform informațiilor furnizate de Reuters, Li a decis să anuleze în ultimul moment o întâlnire planificată cu oficiali vietnamezi din domeniul apărării săptămâna trecută. Doi oficiali vietnamezi au comunicat agenției de știri că Beijingul a amânat întâlnirea anuală.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *