Sursă foto: Digi24

Perspectiva este că speranța de viață a omului va crește până la 120 de ani în câteva decenii, datorită avansurilor tehnologice, cum ar fi inteligența artificială (IA), și cunoștințele acumulate în urma pandemiei de COVID-19.

Un cercetător de la Universitatea Malardalen (MDU) a declarat că prognoza lor este că, în aproximativ 50 de ani, speranța de viață în țările dezvoltate va fi cuprinsă între 100 și 120 de ani. Totodată, se preconizează că persoanele în vârstă vor fi la fel de sănătoase ca cele de aproximativ patruzeci de ani, în mare parte datorită progreselor tehnologice rapide.

Cercetătorul a subliniat că din ce în ce mai mulți oameni vor purta dispozitive portabile pentru monitorizarea stării de sănătate, care vor fi conectate cu medici și spitale. Unele dintre aceste dispozitive vor fi sub formă de implanturi. Aceste tehnologii avansate vor permite medicilor să identifice în stadii incipiente afecțiunile și să facă recomandări referitoare la modificări ale stilului de viață, contribuind astfel la o stare de sănătate mai bună și o durată de viață mai lungă.

Progresele din alte domenii, inclusiv în cunoașterea virusurilor și utilizarea inteligentei artificiale pentru diagnosticare și dezvoltarea de tratamente, vor juca, de asemenea, un rol semnificativ în creșterea speranței de viață.

Medicina personalizată, cu medicamente adaptate individual, se preconizează că va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor.

Cu toate acestea, cercetătorul a atras atenția că schimbările climatice vor reprezenta o provocare majoră pentru sistemele de sănătate și viețile noastre, atât în prezent, cât și în viitor.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *