Uleiurile esentiale contin, asa cum le spune si numele, esenta plantelor. In ele este inmagazinata toata forta subtila de vindecare a plantei, efectele fiind remarcabile. Uleiurile esentiale influenteaza sanatatea atat în plan fizic cat si in planurile subtile, avand o actiune ampla si profunda.
Uleiuri esentiale care stimuleaza imunitatea si ajuta in vindecarea racelilor si gripelor:
Uleiul de cimbru: un antibiotic cu spectru larg actionand benefic in sfera pulmonare si digestiva.
Uleiul de cuisoare: este un antibacterian cu spectru larg (pe bacterii gram pozitive şi gram negative), antiviral, antifungic, antihelmintic, antiinflamator, etc.
Uleiul de eucalipt: afectiuni ale cailor respiratorii (bronsite acute si cronice, gripa, tuberculoza pulmonara, cangrena pulmonara, astm, tuse), afectiuni ale cailor urinare: diferite infectii, colibaciloze, diabet, paraziti intestinali (ascaris, oxiuri, migrene), etc.
Uleiul de menta: benefic pentru astm, bronsita cronica, astm, bronsite, nas infundat, sinuzite, etc.
Uleiul de oregano: contine substante care inhiba dezvoltarea bacteriilor. Exista studii care arata ca uleiul volatil de oregano are efecte similare tinidazol-ului, un medicament prescris adesea pentru a trata giardia. Rezultatele au aratat ca oregano este mai eficient impotriva giardiei decat medicamentul prescris.
Uleiul de scortisoara: are calitati antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale, antibacteriene, antivirale, antifungice si antiparazitare.
Uleiul de tea tree (arbore de ceai): actioneaza benefic asupra unui spectru larg de bacterii si virusuri fiind recunoscut ca pentru pentru rezultatele deosebite obtinute in infectiile bacteriene, virale sau fungice stimuland in acelasi timp imunitatea nespecifica.
Utilizare uleiuri esentiale:
Aceste uleiuri pot fi utilizat atat intern cat si extern, atat simple cat si in combinatie.
Pentru uz intern se administreaza 1-2 picaturi intr-o lingurita de miere sau pe o bucatica de paine de 3-4 ori/zi sau mai des in faze acute grave.
Pentru uz extern se utilizeaza ca inhalatii, vaporizare in aer cu difuzoare de aromaterapie sau se aplica local pe piele prin masaj usor.
Pentru un efect mai intens aceste uleiuri se pot combina si apoi se utilizeaza ca si amestec.
Sursă: minuneanaturii.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.