Transferul lui Jean-Clair Todibo de la OGC Nice la Manchester United în această vară a fost blocat de UEFA din cauza regulilor sale referitoare la cluburile care au același acționar și participă în aceeași competiție europeană/ Astfel, fundașul francez nu va putea părăsi OGC Nice pentru Manchester United!

În această situație, grupul Ineos deține OGC Nice și este acționar majoritar la Manchester United. Ambele cluburi sunt implicate în Liga Europa pentru sezonul următor.

Într-un interviu publicat joi de Bloomberg, omul de afaceri britanic Jim Ratcliffe, șeful Ineos, a criticat decizia UEFA: “Au spus că îl putem vinde la un alt club din Premier League, dar nu îl putem vinde la Manchester United. Dar asta nu este corect față de jucător și nu văd ce are de câștigat UEFA”.

Asemenea situații se pot repeta în fotbal, având în vedere alte parteneriate. Manchester City și Girona FC vor concura în Liga Campionilor în sezonul următor ca parte a City Football Group. Estac Troyes, de asemenea membru al grupului, va finaliza în curând vânzarea lui Savio către Manchester City. Totuși, deoarece clubul francez nu este implicat în Liga Campionilor, UEFA nu poate bloca tranzacția prin veto.

Ineos, care a achiziționat OGC Nice în 2019, a dobândit o participație de 23% la Manchester United în decembrie anul trecut. Deși nu deține o majoritate la clubul englez, grupul, specializat în produse chimice, are o influență semnificativă în chestiuni sportive.

Jean-Clair Todibo, evaluat la aproximativ 35 de milioane de euro conform Transfemarkt, mai are contract pentru încă trei ani cu OGC Nice.