Csoma Botond, purtătorul de cuvânt al UDMR, a anunțat marți că miercuri vor lua o decizie cu privire la votul pentru bugetul anului 2024, subliniind nemulțumirea față de reducerea fondurilor pentru administrațiile publice locale în cadrul Ordonanței Trenuleț. Această tăiere a fondurilor este percepută ca având un impact semnificativ asupra activității autorităților locale.

Purtătorul de cuvânt al UDMR a afirmat că partidul nu a luat încă o decizie privind susținerea sau respingerea proiectului de buget pentru anul 2024. Csoma Botond a subliniat că supărarea lor derivă din faptul că, în cadrul Ordonanței Trenuleț, anumite fonduri au fost reduse pentru administrațiile publice locale, iar impozitul pe profit nu se mai redistribuie integral către acestea, o parte fiind reținută la bugetul central.

„Suntem supărați din cauza acestor reduceri care afectează profund activitatea autorităților locale. Mâine vom lua o decizie”, a afirmat deputatul UDMR, adăugând că, în opinia lor, creșterea economică estimată de 3,2% și deficitul sub 5% sunt previziuni realiste. „Mai degrabă, mergem spre abținere, mâine vom decide”, a conchis Csoma Botond.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *