logo
RNTV Live

Ucrainenii au utilizat rachete HIMARS de sute de mii de dolari pentru a ataca un număr mic de ruși

blob
Constantin Corina

Ucrainenii au folosit rachete HIMARS pentru a ataca câțiva ruși ce construiau fortificații în regiunea Herson, pe frontul din Ucraina. Imaginile au fost distribuite pe rețelele sociale

Ucraina a declarat că a utilizat rachete HIMARS pentru a ataca un grup de soldați ruși implicați în construirea fortificațiilor în regiunea Herson. Potrivit rapoartelor, au fost ucise 13 persoane, iar alte 7 au fost rănite în urma atacului. Filmările distribuite de ucraineni pe rețelele sociale prezintă doar trei soldați ruși în zona unde a avut loc lovirea cu HIMARS. Această acțiune a venit într-un moment în care Ucraina se confruntă cu o penurie de muniție și solicită sprijinul occidental pentru a-și reînnoi stocurile.

Se estimează că prețul unei rachete folosite în cadrul sistemului HIMARS se ridică în medie la 250.000 de dolari. În luna februarie, mai mulți soldați ruși au fost uciși în trei atacuri separate cu rachete HIMARS în aceeași regiune a Hersonului, la o zi după un alt atac similar în regiunea Donețk. Se pare că rușii au făcut aceeași greșeală de fiecare dată, concentrându-și trupele într-un spațiu restrâns.

În urmă cu aproximativ un an, administrația președintelui american Joe Biden a anunțat un ajutor militar în valoare de 325 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv muniție suplimentară pentru sistemele HIMARS, rachete avansate și mine antitanc. Sistemul HIMARS este un lansator de rachete montat pe un camion, capabil să tragă mai multe rachete ghidate în succesiune rapidă, având o rază de acțiune de până la 80 de kilometri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor