În cele din urmă, armata ucraineană a mobilizat cea mai robustă unitate a sa, Brigada 82 de Trupe Aeropurtate, echipată cu o serie de tehnologii de luptă occidentale, printre care tancuri Challenger 2, conform informațiilor din raportul Forbes.

Această unitate de vârf cuprinde 2.000 de parașutiști, fiecare înarmat cu vehicule de luptă a infanteriei Marder furnizate de Germania și transportoare blindate Stryker oferite de Statele Unite Ucrainei. În plus, această brigadă este echipată și cu tancuri Challenger 2, furnizate de armata britanică.

Aceste forțe au fost angajate în timpul operațiunilor ofensive către Robotîne, unul dintre satele fortificate controlate de ruși în zona Zaporojie, în cadrul sistemului lor defensiv cu mai multe straturi. Se pare că Brigada 82 a fost mobilizată în luptă în această săptămână, conform informațiilor publicate de Forbes.

Brigada 82 și unitatea sa soră, Brigada 46 de Trupe Aeropurtate, au fost printre ultimele unități importante pe care Statul Major condus de generalul Valeri Zalujnîi le mai ținea în rezervă.

Prin implicarea lor în confruntare, ucrainenii pot semnificativ intensifica capacitatea lor de luptă pe una dintre direcțiile ofensive din sudul țării – aceea care se întinde pe o distanță de peste 70 de kilometri între satul Robotîne și orașul ocupat Melitopol, situat în apropierea litoralului Mării Negre.

Armata ucraineană a aruncat în luptă trupele aeropurtate și pușcașii marini


Dronele rusești au detectat cel puțin unul dintre cele 90 de transportoare blindate Stryker din cadrul brigăzii, așa cum a fost evidențiat într-un videoclip distribuit recent, și, de asemenea, au identificat unul dintre cele 40 de vehicule de luptă a infanteriei Marder folosite de parașutiștii ucraineni.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *