logo
RNTV Live

Ucraina dezvăluie purtătorul de cuvânt al ministerului de externe generat de AI

PTQ0MCZoYXNoPWRkMDQ4YzhmN2M1Y2IwYmUyMmRkOTgyZWRiOTkwYjMx.thumb_
Constantin Corina

Miercuri, Ucraina a dezvăluit un purtător de cuvânt generat de inteligență artificială (AI) numit Victoria, care va emite declarații oficiale în numele ministerului său de externe.

Ministerul a anunțat că va utiliza, în premieră, un purtător de cuvânt digital pentru a transmite declarațiile, care vor fi încă redactate de către oameni.

Motivul principal pentru crearea ei a fost „economisirea de timp și resurse” pentru diplomați, a declarat el. Shi a fost dezvoltat de o echipă numită Game Changer, care a produs și conținut de realitate virtuală legat de conflictul din Ucraina. Numele purtătorului de cuvânt se inspiră din termenul „victorie” și din expresia ucraineană pentru inteligența artificială: shtuchniy intelekt.

Aspectul și vocea lui Shi sunt modelate după o persoană reală: Rosalie Nombre, o cântăreață și fostă concurentă în versiunea ucraineană a emisiunii TV de tip reality The Bachelor. Nombre este născută în Donețk, un oraș din estul Ucrainei, acum sub control rusesc. Ea are 54.000 de urmăritori pe Instagram, unde discută despre stereotipurile legate de ucrainenii de origine mixtă și despre cei crescuți ca vorbitori de rusă.

Ministerul a afirmat că Nombre a acceptat să participe fără plată. De asemenea, a subliniat că Shi și Nombre sunt „două persoane distincte”, iar declarațiile oficiale vor fi făcute exclusiv de către figura AI.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor