Sursa: people.com

Trooping the Color este o ceremonie desfășurată în fiecare an la Londra, Regatul Unit, de regimentele armatei britanice. Evenimente similare au loc în alte țări ale Commonwealth-ului.

Regele participă la prima Trooping the Colour a domniei sale pentru a marca parada oficială de naștere. De asemenea, este primul monarh din peste 30 de ani care a luat parte la ceremonie călare.

În timpul ceremoniei, Regele a primit salutul regal în calitate de colonel șef al celor șapte regimente ale diviziei de gospodărie, în timp ce membrii familiei regale și 8.000 de spectatori privesc evenimentul.

Datorită faptului că Trooping the Color este o ocazie socială, precum și ceremonială, cu aproximativ 1.500 de soldați și sute de gardieni. După ceremonie, familia regală s-a întors la Palatul Buckingham. Ei s-au adunat apoi pe balcon pentru a urmări un zbor militar extins după ce afișajul din ziua încoronării a trebuit să fie redus din cauza vremii nefavorabile.

Palatul Kensington a declarat că programul muzical din acest an va avea „o temă distinct galeză”, cu noi compoziţii ale formaţiei, special pentru această ocazie. William a lăudat trupele după şedinţa de repetiţii pentru că au făcut „o treabă foarte bună” în „condiţii dificile”, după ce mai mulţi membri ai gărzii au leşinat, pe fondul temperaturilor deja sufocante ale verii din Londra, conform Observator.

Poze din timpul ceremoniei:

‎Avioanele decoleaza din 15 locaţii diferite din Marea Britanie înainte de a se alătura în sud-estul Angliei ca să zboare peste capitală. Evenimentul îi va avea prezenti pe Battle of Britain Memorial Flight care datează din anii 1940 şi C-130 Hercules în ultimul său zbor ceremonial înainte de a se retrage din serviciu, la mai multe avioane de luptă Typhoon şi la Envoy IV CC1, care şi-a făcut debutul în zbor.

Surse foto: blog.westminstercollection, people.com, wikipedia

Sursa: people.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *