Atenție călători! Vineri de dimineață, între orele 07.00-09.00, circulația trenurilor va fi oprită din cauza grevei de avertisment a ceferiștilor. Aceștia sunt nemulțumiți, printre altele, și din cauza condițiilor de muncă, salarizării, dar și a lipsei investitiilor in infrastructura feroviară.

Pentru că navetiștii sunt puși în dificultate, unele companii au decis, ca în locurile unde sarcinile de serviciu permit acest lucru, să se lucreze de acasă.

„Pentru această grevă de avertisment am întreprins toate demersurile legale în vederea respectării legii. Toţi liderii noştri sindicali au făcut eforturi şi continuă să facă eforturi pentru a reduce impactul acestei greve asupra călătorilor. În acest sens, pe parcursul acestor zile, încercăm să aducem la cunoştinţa clienţilor CFR că circulaţia trenurilor va fi oprită în intervalul menţionat. Concret, greviştii au pus afişe în gări cu aceste informaţii. Ce face conducerea CFR Infrastructură? Constat cu indignare ca liderii companiei continuă să aibă un comportament extrem de agresiv la adresa greviştilor, amestecându-se nemotivat şi nedorit în manifestarea sindicală, cerându-le angajaţilor CFR să înlăture informările din gări cu privire la greva de avertisment”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele BNS citat de RFI Romania.

În prezent, deficitul de angajați pe acest segment de activitate este de 6000 de persoane. Pentru a se asigura continuitatea activitătii se fac ore suplimentare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *