Sursă foto: Ilona Andrei / G4Media

De luni, începând cu ora 16:00, și până miercuri la ora 22:00, România va fi cuprinsă treptat de o instabilitate atmosferică temporar accentuată și de intensificări ale vântului, anunță meteorologii.

În seara zilei de luni și în noaptea următoare (24/25 aprilie) vor fi ploi torențiale în partea de vest a teritoriului. Același lucru se va întâmpla marți în mare parte din țară și miercuri îndeosebi în sud și est, vor fi averse cu caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Cantitățile de apă acumulate vor fi de aproximativ 15…25 l/mp, iar la munte, pe arii restrânse, vor atinge peste 30…40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70…80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, anunță G4Media.

Fenomenele menționate se vor produce în după-amiaza zilei de luni, pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *