Trei bărbați au fost spitalizați la Târgu Mureș, cu suspiciunea de a fi infectați cu bacilul care poate cauza antrax, conform unui anunț făcut de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș. Doi dintre aceștia au participat la sacrificarea unei bovine.

Pentru cei doi, unele teste efectuate la Institutul Cantacuzino au indicat prezența bacilului, iar aceeași bacterie a fost identificată și în probele efectuate asupra animalului sacrificat, prelevate şi apoi transmise pentru examinare Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti.

Toți cei trei bărbați au avut ulterior o recuperare favorabilă și au fost externați din spital. În prezent, alte 20 de persoane care dețineau carne de la aceeași bovină sunt monitorizate, deși nu au prezentat până acum niciun simptom de infecție.

„În data de 21.08.2023 Direcţia de Sănătate Publică Mureş a fost informată telefonic, de personalul de specialitate al Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cu privire suspiciunea de infecţie cu Bacillus anthracis a trei persoane de sex masculin” transmite DSP Mureș.

Astfel, doi bărbați au fost internați la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar celălalt la Spitalul Clinic Judeţean Mureş.

Examenul bacteriologic din fragmentul bioptic tegumentar prelevat la momentul respectiv nu a confirmat infecţia cu Bacillus anthracis. Pentru investigaţii suplimentare au fost recoltate şi trimise probe biologice la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino Bucureşti, unde rezultatele examenului RT-PCR al fragmentului bioptic prelevat de la primele 2 cazuri suspecte au fost pozitive, confirmând prezenţa Bacillus anthracis. Examinările bacteriologice şi serologice au prezentat rezultat negativ. Infecţia cu agentul etiologic a fost una locală, la nivel tegumentar, fără diseminare sistemică. Evoluţia clinică este bună, toate cele 3 cazuri fiind externate.

DSP Mureș

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *