Sursa: dataeuropa.eu

Comisia Europeană, împreună cu Agenția Europeană de Mediu (AEE), a publicat un proiect de date – MapMyTree – pentru ca toate organizațiile să se alăture angajamentului de a planta trei miliarde de copaci până în 2030, să își înregistreze și să cartografieze copacii plantați pentru a număra ținta UE.

Pădurile reprezintă o parte cheie a soluției de combatere a schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității, de aceea, angajamentul de 3 miliarde de copaci este realizat cu o schemă de planificare și monitorizare pe termen lung, asigurând că arborii sunt plantați și lăsați să crească în timp. Doar copacii care beneficiază de biodiversitate și climă și care sunt ,,în plus” pot fi înregistrați pe platforma MapMyTree.

La lansarea inițiativei de numărare, comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: „Promisiunea noastră de a planta 3 miliarde de copaci suplimentari se referă la plantarea copacilor potriviți, la locul potrivit, pentru scopul potrivit. Este o parte a eforturilor noastre de a lupta împotriva schimbărilor climatice și de a opri pierderea biodiversității. Acum avem o hartă și un nou contor pentru a verifica progresul. Asociațiile, ONG-urile și orașele își pot raporta arborii. Trei miliarde este un număr mare, dar împreună îl putem transforma în realitate!”

Organizațiile care utilizează platforma sunt obligate să aprobe o declarație de integritate, confirmând acuratețea datelor pe care le transmit și angajamentul lor de a susține principiile inițiativei.

Directorul executiv al SEE, Hans Bruyninckx, a spus:

Pădurile vor juca un rol-cheie în eforturile Europei în refacerea naturii și atenuarea și adaptarea la schimbările climatice. Cu instrumentul MapMyTree, AEE își folosește expertiza de bază în domeniul datelor de mediu și climat pentru a ajuta la monitorizarea progresului către angajamentul UE de 3 miliarde de copaci.

Pana în acest moment sunt plantati 12.557.318 de arbori, conform site-ului.

Conform celor mai recente date, publicate pe Sistemul de Informații Forestiere pentru Europa (FISE), pădurile și alte terenuri împădurite acoperă aproximativ 40% din spațiul terestră al UE.

Dacă vrei si tu să vezi platforma, vizitează MapMyTree (europa.eu).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *