Sursă foto: FR Box

Recent încheiatele Campionate Europene pentru Cadeți desfășurate la Maribor, Slovenia, au adus doar trei medalii pentru delegația României, compusă din zece băieți și șase fete.

Deși bilanțul performanțelor cadetelor și cadeților este mult sub cel obținut la competiția similară pentru junioare și juniori, desfășurată la Ploiești, titlul de Campion European cucerit de bucureșteanul legitimat la clubul CS Dinamo, Florin-Nelu Ulmeanu, salvează onoarea boxului românesc. Alături de medalia de aur obținută de Ulmeanu, reprezentanții României au mai câștigat o medalie de argint, prin piteșteanul Marian-Adrian Chiriță, și una de bronz, obținută de buzoianul Adrian Costin Costache.

În finală, Ulmeanu a condus cu siguranță în fața adversarului său care avea garda inversă, demonstrând o frecvență și o viteză remarcabile în execuția loviturilor. Pe de altă parte, Chiriță, cu toate că avea avantaj în înălțime față de adversar, și era implicit favorizat de alonja brațelor, nu a reușit să stăpânească acțiunile contracandidatului său.

Fetele au adus o surpriză neplăcută. Toate reprezentantele noastre au fost eliminate încă din primul meci. Cea mai aproape de o medalie – deși poate nemeritată, dat fiind rezultatul înregistrat – a fost Roberta Dinu. Cu puțin noroc, ea ar fi putut ajunge direct în semifinale, asigurându-și astfel medalia de bronz. Din păcate, la tragerea la sorți, Dinu a fost trimisă în sferturile de finală.

Echipa Ucrainei a fost performera competiției, aducând acasă un total de 20 de medalii: 12 la băieți (din care 6 de aur!) și 8 la fete (3 de aur). Armenia s-a clasat pe locul al doilea cu 20 de medalii în total (9 la băieți, inclusiv 2 de aur, și 4 la fete, dintre care 1 de aur). Pe locurile următoare, ca număr de medalii, s-au plasat Anglia, cu un total de 12 medalii obținute (3 de aur la băieți și 5 de aur la fete) și Irlanda, care a obținut 11 medalii (3 la băieți și 3 la fete, inclusiv 3 de aur).

Mai jos, rezultatele obținute de reprezentanții României la acest campionat:

  • Categoria 40 kg M (24 de participanți): Ioan-Șerban Stoica a fost învins prin decizie (0-5) de Mihailo Sidorenko (Ucraina) în runda optimilor.
  • Categoria 42 kg M (21 de participanți): Darius Florin Sîrbu a fost învins prin decizie (2-3) de Vasili Buzaiji (Republica Moldova) în runda optimilor.
  • Categoria 46 kg M (20 de participanți): Cătălin Mustea a câștigat prin decizie (5-0) împotriva lui Gor Karapetian (Armenia) în runda optimilor.
  • Categoria 48 kg M (20 de participanți): Alin Florin Orliczki a fost învins prin decizie (0-5) de Vuk Berklović (Serbia) în runda optimilor.
  • Categoria 50 kg M (17 participanți): Adely-Petrișor Lazăr a câștigat prin decizie (5-0) împotriva lui Noah Waddell (Scoția) și Albert McLeary (Anglia) în runde anterioare, dar a fost învins prin decizie (0-5) de Jason Maher (Irlanda) în sferturile de finală.
  • Categoria 52 kg M (19 participanți): Mihail Așchiopoaiei a câștigat prin decizie (5-0) împotriva lui Tarik Rasljanin (Serbia) și Seven Muharrem (Turcia), dar a fost învins prin decizie (2-3) de Sandro Kapanadze (Georgia) în sferturile de finală.
  • Categoria 54 kg M (19 participanți): Marian-Adrian Chiriță a câștigat prin RSC R1 împotriva lui Matouš Kovar (Cehia) și prin decizie (5-0) împotriva lui Istvan Czifra (Ungaria), iar apoi a câștigat prin decizie (5-0) împotriva lui Ivo Dimitrov (Bulgaria) în semifinale. În finală, a fost învins prin decizie (0-5) de Arsen Darbinian (Armenia).
  • Categoria 57 kg M (17 participanți): Florin-Nelu Ulmeanu a câștigat prin decizie (4-0, 1=) împotriva lui James Rooney (Irlanda), Toghrul Gliyev (Azerbaidjan) și Yunus Emre Aydin (Turcia) în runde anterioare, iar apoi a câștigat prin decizie (5-0) împotriva lui Ensar Badalaj (Kosovo) în finală.
  • Categoria 60 kg M (14 participanți): Cristian Ionescu a fost învins prin decizie (0-5) de Arsen Karapetian (Armenia) în runda optimilor.
  • Categoria 66 kg M (10 participanți): Adrian-Costin Costache a câștigat prin decizie (5-0) împotriva lui Nijat Imanov (Azerbaidjan) în sferturile de finală, dar a fost învins prin decizie (0-5) de Ali Aliev (Georgia) în semifinale.
  • Categoria 38 kg F (5 participante): Roberta Dinu a fost învinsă prin RSC R1 de Olexandra Cerevata (Ucraina) în sferturile de finală.
  • Categoria 48 kg F (15 participante): Alce-Maria David a fost învinsă prin RSC R2 de Miroslava Yefremova (Ucraina) în runda optimilor.
  • Categoria 51 kg F (15 participante): Maria Ceban a fost învinsă prin decizie (0-5) de Anastasia Hokoraia (Georgia) în runda optimilor.
  • Categoria 54 kg F (10 participante): Andreea-Ionela Ioniță a fost învinsă prin decizie (0-5) de Ava Allison (Scoția) în runda optimilor.
  • Categoria 64kg F (9 participante): Alexandra-Vicenza Cotovanu a fost învinsă prin decizie (2-3) de Gaia Caldarella (Italia) în runda optimilor.
  • Categoria 70 kg F (7 participante): Andreea-Timeea Țapu a fost învinsă prin decizie (0-5) de Fatma Toktay (Turcia) în sferturile de finală.

Sursă: Ziarul Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *