logo
RNTV Live

Trei cosmonauți de pe Stația Spațială Internațională au ajunș teferi pe Pământ!

blog_soyuzms24_undock
Constantin Corina

O navă spațială rusă Soyuz MS-24 cu trei membri ai echipajului ISS a aterizat în siguranță în stepa Kazahstanului sâmbătă.

Cosmonautul rus Igor Noviţki, astronauta americană Loral O’Hara şi Marina Vasilevskaia din Belarus s-au întors pe Pământ de la ISS. Capsula a aterizat la 07:17 GMT în Jeskazgan, Kazakhstan. O’Hara a petrecut 204 zile în spaţiu, înconjurând Pământul de 3.264 ori şi călătorind 140 de milioane de kilometri. Echipajul va fi transferat la Karaganda, Kazakhstan, de unde O’Hara se va întoarce în SUA.

După aterizare, echipajul Soyuz MS-24 se va despărți, conform practicii standard de întoarcere a echipajului, O’Hara revenind la Centrul Spațial Johnson al NASA din Houston. Odată cu dezamorsarea navei spațiale Soyuz MS-24 cu O’Hara, Novitskiy și Vasilevskaya, Expediția 71 a început oficial la bordul stației. Astronauții NASA Michael Barratt, Matthew Dominick, Tracy Dyson și Jeannette Epps, precum și cosmonauții Roscosmos Nikolai Chub, Alexander Grebenkin și Oleg Kononenko alcătuiesc Expediția 71 și vor rămâne pe stație până în această toamnă. – anunță NASA.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor