785 de candidaţi s-au înscris, in Dambovita, în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2023 în a doua sesiune organizată în acest an. Probele scrise se vor desfășura în 3 centre de examen

Din totalul celor înscrişi, la limba si literature romana 381 de candidați au susținut proba, 304 din seria curentă și 77 din seria anterioară.  462 de candidați s-au inscris pentru proba obligatorie a profilului – 367 din seria curentă și 95 din seria anterioară. Alți  494 de candidați vor susține proba la alegere a profilului și specializării – 399 din seria curentă și 95 din seria anterioară.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase). Incepând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților.

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 25 august până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, iar ezultatele finale, după soluționarea contestațiilor vor fi comunicate în data de 29 august.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *