Un astronaut de la NASA și doi cosmonauți ruși s-au întors pe Pământ miercuri, după ce au petrecut puțin peste un an în spațiu.

Cei trei astronauți au efectuat aterizarea într-o zonă izolată din Kazahstan, folosind o capsulă Soyuz care a fost trimisă în grabă ca înlocuitor, după ce capsula originală a fost avariată de deșeuri spațiale.

Aceasta și-a pierdut întregul lichid de răcire în timp ce era andocată la Stația Spațială Internațională.

Ceea ce trebuia să fie o misiune de 180 de zile s-a prelungit până la 371 de zile. Rubio a rămas în spațiu cu peste două săptămâni mai mult decât Mark Vande Hei, deținătorul precedent al recordului NASA pentru cel mai lung zbor spațial individual.

Capsula Soyuz a adus înapoi pe Rubio și pe cosmonauții Prokopyev și Petelin ca o înlocuire, după ce capsula originală a fost afectată de gunoi spațial.

Cei trei au petrecut 371 de zile în spațiu, depășind precedentul record NASA de ședere în spațiu. Rubio a exprimat dificultățile aspectului psihologic al misiunii extinse în spațiu și a menționat că nu ar fi acceptat inițial o misiune de un an.

Este posibil să păstreze acest record pentru o perioadă, deoarece NASA nu are planuri imediate pentru alte misiuni de un an. Acesta a fost primul zbor în spațiu pentru Rubio și Petelin, în timp ce Prokopyev a completat două misiuni de lungă durată pe stație.

Ei au parcurs 253 de milioane de mile (406 milioane de kilometri) și au înconjurat lumea de aproape 6.000 de ori de la lansare în septembrie anul trecut din Kazahstan.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *