Polițiștii din Botoșani au sancționat părinții a 11 copii implicați în agresarea unui elev olimpic, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în centrul orașului, potrivit declarațiilor făcute joi de șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, Tudor Costîn, într-o conferință de presă, citată de Agerpres.

În total, 16 minori au fost prezenți la locul incidentului, însă doar 11 au fost identificați de poliție. Dintre aceștia, trei adolescenți sunt cercetați penal pentru loviri sau alte violențe. Cei trei au fost audiați la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și au recunoscut faptele, urmând ca pe 12 septembrie să fie evaluați medical pentru a se stabili dacă au avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Părinții celor 11 copii identificați au fost amendați cu o sumă totală de peste 5.000 de lei pentru nesupravegherea acestora.

Victima, un tânăr de 18 ani, campion național la dezbatere publică, se află internată la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru o fractură de piramidă nazală, rezultat al agresiunii.

Incidentul s-a petrecut pe 31 august, în jurul orei 01:30, când poliția a fost sesizată prin apel 112 de către tânărul de 18 ani, care a raportat că a fost agresat de un grup de persoane pe Pietonalul Transilvaniei din Botoșani. În urma verificărilor, s-a stabilit că victima, însoțită de un alt tânăr, a fost abordată de un grup de minori, cu care a avut un schimb de replici, fiind apoi lovită de trei dintre aceștia.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele agresiunii și pentru a trage la răspundere persoanele vinovate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews