Autoritățile de la Sofia au emis o interdicție pentru autocamioanele de a traversa Podul Prieteniei de la Giurgiu din cauza condițiilor meteorologice severe din țara vecină, conform informațiilor furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR face un apel către șoferii de autocamioane să arate înțelegere și respect față de restricțiile impuse de partea bulgară și să evite circulația fără restricții până când aceasta va fi din nou permisă.

Scopul acestei măsuri este prevenirea așteptărilor inutile și a blocajelor în zona frontierei dintre România și Bulgaria, se precizează în comunicatul emis. De asemenea, CNAIR recomandă șoferilor de autocamioane care se îndreaptă spre frontiera cu Bulgaria de la Giurgiu să oprească în zone sigure până când situația se va debloca.

Reprezentanții CNAIR sfătuiesc, de asemenea, utilizarea altor puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria și îndeamnă conducătorii auto să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile de trafic, să pornească la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *