Tratamentul diabeticilor insulino-dependent lipseşte din cele mai multe farmacii din judeţ
Tratamentul diabeticilor lipseşte din farmaciile prahovene. Special pentru astfel de situaţii a fost demarat programul de urgenţă „Lilly- mai aproape de pacient”-Acest serviciu poate fi folosit de bolnavii care au ajuns în două farmacii diferite şi nu au găsit medicamentul folosit. Operatorul îl va îndruma spre cea mai apropiată farmacie unde va găsi medicamentele prescrise de medicul diabetolog.
Nu este prima dată când bolnavii de diabet se confruntă cu situaţia supărătoare de a nu găsi în farmacie tratamentul prescris de medicul diabetolog pentru a ţine sub control diabetul. Istoria se repetă din nou. De la începutul lunii iulie, mulţi bolnaviiau fost sau sunt nevoiţi să facă drumuri peste drumuri pe la farmacii pentru a găsi tratamentul de care depinde viaţa lor.
Am fost chiar în această dimineaţă la trei farmacii din Malul Roşu. Nimeni nu are insulina pe care o fac eu: Humalog. O farmacistă mi-a zis, în spirit de glumă evident, că găsesc tot tratamentul pe care îl urmez la farmacia lor din Constanţa. Este crunt să mergi pe căldura asta de colo colo aiurea, a spus pentru republikanews.ro o ploieşteancă
Ajutor pentru diabetici
Special pentru astfel de cazuri compania farmaceutică Lilly a demarat un program de urgenţă. Acesta este numit„Lilly- mai apoape de pacient” şi poate fi folosit de toţi pacienţii care folosesc tratament de la această companie. Mai exact este pus la dispoziţie un număr de telefon unde pacientul poate solicita informaţii despre locul unde poate gasi medicamentele. Acest lucru se poate face numai după ce au fost consultate două farmacii şi nu au fost găsite medicamentele.
Vă rugâm sunaţi la numpărul 021.527.79.98, de luni până vineri , între orele 9.-17. Pentru a primi informaţiile de care aveţi nevoie trebuie să aveţi la îndemănâ mai multe informaţii. În primul rând trebui furnizat numărul unic de reţetă. Apoi trebuie să ştiţi exact denumirea medicamentului, concetraţie, cantitate. De asemenea trebuie să daţi un număr de telefon unde puteţi fi contactat,precizează compania farmaceutică Lilly.
Aproximativ 10% dintre cazurile totale de diabet sunt de tipul 1, care trebuie obligatoriu tratat cu insulină. Diabetul de tipul 2, non-insulino-dependent, este cunoscut şi ca diabetul „gras” .Apare în general în jurul vârstei de 50 de ani la persoanele supraponderale. Lui îi revin aproximativ 90% dintre cazurile totale de diabet. Este tratat cu ajutorul regimului alimentar, cu medicamente şi eventual, insulina, însă după câţiva ani de urmărire a evoluţiei, notează csid.ro.