Traseul final al Drumului Expres Ploieşti – Găeşti, aprobat

A fost aprobat traseul final al Drumului Expres Ploieşti – Găeşti după mai multe runde de discuţii şi negocieri între Consiliul Judeţean Prahova și reprezentanţi Companieii Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Drumul urmează să fie realizat din fonduri europene . Lucrările vor fi pornite cel mai târziu în 2024.

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova și reprezentanţi Companieii Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au aprobat după mai multe runde de discuții traseul final al Drumului Expres Ploieşti – Găeşti .

Acest drum expres ar urma să facă legătura între Oltenia şi Moldova. Va fi o variantă suport mai scurtă pentru traficul care vine din zona de sud, pe relația Craiova- Pitești și care poate ocoli Bucureștiul în drum spre Moldova și Dobrogea de Nord.

Din punct de vedere tehnic, profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres cu două benzi de circulație pe fiecare sens , zonă mediană și acostamente din care vor fi amenajate benzi de încadrare cu aceeași structură rutieră ca a benzilor de circulație. În cadrul studiului de trafic proiectantul va considera și analiza, încă din faza inițială de proiectare, opțiunea de a dezvolta drumul expres cu 2×2 benzi de circulație în drum expres cu 2×3 benzi de circulație pe sens sau aducerea la profil de autostradă.

Valoarea totală a studiilor este de 15.863.176,64 lei fără TVA. Din sumă, 85% sunt din Fonduri Externe Nerambursabile și 15% cofinanţare. Cât privește execuția, se estimează undeva între 12 și 15 milioane de euro/km, fără TVA.

Vezi şi https://republikanews.ro/localitatea-filipestii-de…/

Vezi şi https://republikanews.ro/metoda-accidentul-face-noi…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *