logo
RNTV Live

Transfăgărășanul celebreaza 49 de ani de eleganță și aventură pe drumul cel mai frumos din lume.

bb13a5d32b28111151a9e7502a661cef-european-road-trip-road-trips
Constantin Corina

În data de 20 septembrie se împlinesc 49 de ani de când a fost inaugurat Transfăgărășanul.

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai iconice și pitorești drumuri montane din întreaga lume. Acest traseu spectaculos, înconjurat de peisaje de o frumusețe copleșitoare, este o adevărată capodoperă a ingeniozității umane și un magnet pentru pasionații de aventură și natură.

Jeremy Clarkson, celebrul realizator al emisiunii Top Gear, a consacrat Transfăgărășanul drept “cel mai frumos drum din lume”, iar această apreciere nu este deloc exagerată. Serpentinele spectaculoase, tunelurile și lacurile glaciare care îl definesc oferă o experiență de neegalat celor care îndrăznesc să îl străbată.

Această aniversare este o ocazie specială pentru a sărbători și aprecia măreția acestui drum, care a devenit un simbol al României și o atracție turistică renumită în întreaga lume. Fie că ești un călător experimentat sau un entuziast al naturii în căutarea unei aventuri, Transfăgărășanul oferă un cadru spectaculos pentru a sărbători această aniversare și pentru a experimenta magia acestui drum unic.

Aproape patru ani și jumătate a răsunat în Transfăgărășan canonada a sute de explozii, de cinci ori pe zi, la ore fixe”, spunea col. (r) Nicolae Mazilu, ulterior general de brigadă (r), în cartea sa „Enigma Transfăgărășanului”.

Această construcție realizată la o asemenea înălțime nu a fost deloc ușoară. Dar faptele au demonstart că nici stâncile, nici înălțimile, nici viscolul, nici ploaia, nici furtuna nu pot împiedica realizarea unei opera mărețe atunci când cei ce și-au propus acest țel sunt hotărâți să înfrângă orice greutăți”, a precizat Nicolae Ceaușescu, cu ocazia inaugurării drumului.

‎‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor