Sursă foto: AGERPRES

Un incident tragic s-a produs sâmbătă în lacul Izvorul Muntelui, în zona localității Bistricioara din județul Neamț. Un bărbat în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Vatra Dornei, și-a pierdut viața înecat în timp ce înota în lac, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Neamț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, inspectorul Ramona Ciofu, primele cercetări ale polițiștilor au indicat că bărbatul ar fi intrat în lacul Izvorul Muntelui pentru a recupera o minge, dar nu a reușit să se întoarcă pe mal.

La locul incidentului au intervenit și pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț. Ei au efectuat operațiuni de căutare a persoanei cu ajutorul unei bărci, alături de două persoane civile care și-au pus la dispoziție propriile bărci. Scafandrii au găsit bărbatul și l-au adus pe mal, iar manevrele de resuscitare au fost inițiate imediat. Din păcate, toate eforturile depuse au fost în zadar, iar bărbatul a fost declarat decedat, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al ISU Neamț, locotenentul Irina Popa.

În urma incidentului, două femei în vârstă de 23 și, respectiv, 34 de ani au suferit atacuri de panică și au primit asistență medicală la fața locului.

Poliția a deschis un dosar penal în vederea cercetării infracțiunii de ucidere din culpă. Ancheta în acest caz continuă.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *