logo
RNTV Live

Tragedia elefantului Mali: O viață singură în tristețe la grădina zoologică din Manila

img
Constantin Corina

Tristețe în Comunitate: Femela de Elefant Mali, Vedeta Grădinii Zoologice, a Încetat din Viață la Vârsta de 49 de Ani

Un elefant cunoscut ca unul dintre cei “mai triști” din lume a murit la o grădină zoologică din Filipine, unde a trăit aproape toată viața singur într-o cușcă.

Primarul a transmis, într-un mesaj video publicat pe platformele sale de socializare, că elefanta de sex feminin, denumită Mali, a încetat din viață marți după-amiază, la vârsta de 49 de ani. Autoritățile locale au emis un ordin pentru efectuarea unei autopsii, cu scopul de a determina cauza decesului elefantului.

Omagiile au curs pentru Mali, vedeta principală a Grădinii Zoologice din Manila timp de patru decenii și foarte iubită.

Elefantul asiatic a fost văzut săptămâna trecută frecându-și trompa de un perete, ceea ce indica că simțea durere, a declarat medicul veterinar șef al grădinii zoologice.

Starea ei de sănătate s-a deteriorat, iar ea a murit marți după-amiază. Singura sa viață la grădina zoologică a fost o sursă de îngrijorare de lungă durată pentru activiștii pentru drepturile animalelor, inclusiv Sir Paul McCartney, care a cerut transferul lui Mali într-un sanctuar pentru elefanți.

Autoritățile grădinii zoologice susțineau că elefantul asiatic trebuie ținut în captivitate, deoarece nu știa cum este viața în sălbăticie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor