Pentru a asigura progresul fluid al construcției și pentru a minimiza disconfortul generat traficului, sunt programate lucrări nocturne între 13 și 23 februarie.

Aceste operațiuni se desfășoară în intervalul 23:00 – 04:00 în nopțile de luni, marți, miercuri și joi și implică închiderea temporară a traficului pe autostrada A2.

Iată o scurtă prezentare a lucrărilor ce vor fi efectuate:

  1. Decofrarea plăcii de suprabetonare a pasajului peste A2: Procedeul necesită înlăturarea stratului de cofraj pentru a permite continuarea lucrărilor la infrastructura pasajului.
  2. Eliminarea palplanșelor metalice: Această etapă implică înlăturarea structurilor metalice temporare utilizate pentru susținerea lucrărilor în timpul procesului de construcție.
  3. Demontarea consolelor metalice: Consolele metalice, folosite pentru sprijinirea și protejarea lucrătorilor și a echipamentelor, vor fi demontate pentru a face loc altor operațiuni.
  4. Montarea lisei de protecție: Acestă măsură de siguranță este crucială pentru protejarea lucrătorilor și a traficului în timpul și după finalizarea construcției.
  5. Cofrarea trotuarelor: Se va efectua pregătirea pentru turnarea betonului, etapă esențială în construcția trotuarelor.

Pentru a facilita traficul rutier în perioada în care autostrada A2 va fi închisă, se va aplica o deviere a acestuia pe DN3 București – Brănești – Fundulea pentru sensul București – Constanța și pe ruta A2 – Cernica – Centura București pentru sensul Constanța – București.

Lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului – A0 Sud, întinzându-se pe o distanță de 16,9 km între localitățile Cernica și Jilava, este unul dintre pilonii infrastructurii rutiere care vor îmbunătăți semnificativ conectivitatea și mobilitatea în această regiune vitală a țării.

Prin aceste eforturi coordonate și prin implicarea tuturor părților implicate, se conturează un viitor mai prosper și mai sigur pentru rețeaua de transporturi din România.

Această este o sinteză a informațiilor disponibile despre lucrările în desfășurare pe șantierul Lotului 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului – A0. Dacă sunt necesare informații suplimentare sau actualizări, vă stau la dispoziție pentru a le furniza.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *