logo
RNTV Live

Tradiția se respectă la Câmpina – eveniment deosebit la Biserica Romano-Catolică din oraș

imgnews_02ed4791-9fb2-4ed5-8188-3dda08439042
Ștefan Petre

La Biserica Romano-Catolică „Sf. Anton de Padova” din municipiul Câmpina, se va desfășura, la finele acestui an, tradiționalul concert de orgă, în colaborare cu Societatea Filarmonică din Câmpina. Evenimentul va avea loc miercuri, 27 decembrie 2023, începând de la ora 17:00, iar intrarea va fi liberă.

Concertul va fi susținut de un grup talentat de organiști, printre care se numără Bianca Bica, Mihai Nichita, Filip Tolomei, Radu Stănescu, Cezar Simion, Andrei Veliche, Rebeca Vasile, Estera Vasile, Romeo Anastase, Maria Cristina Croitoru și Laurențiu Costin Dumitru.

Programul va include lucrări semnate de Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach (fiul compozitorului Johann Sebastian Bach), Claude Balbastre, Ludwig van Beethoven, Leon Boellmann, Friedrich Burgmuller, Arcangelo Corelli, Anton Diabelli, Charles John Stanley și Antonio Vivaldi.

Orga de la Biserica Catolică din Câmpina reprezintă o donație primită în anul 2019 de la Catedrala „Sfântul Iosif” din București. Este o orgă camerală, mecanică, având 480 de tuburi și cel mai probabil a fost fabricată în Elveția, în jurul anului 1950.

Sursă: Câmpina TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor