Toyota menține titlul de cea mai vândută marcă auto la nivel mondial, realizând această performanță pentru al patrulea an consecutiv. Președintele companiei, Akio Toyoda, a prezentat scuze pentru scandalurile care au afectat grupul!

Toyota Motor a reușit să-și mențină poziția de lider mondial în producția auto, înregistrând vânzări record de 11,2 milioane de unități în 2023, marcând al patrulea an consecutiv în care obține acest titlu. Cu toate acestea, președintele grupului, Akio Toyoda, a prezentat scuze publice pentru scandalurile care au afectat trei companii din cadrul grupului.

Toyota Motor a raportat o creștere de 7,2% în vânzările globale ale grupului pe parcursul anului trecut, inclusiv cele de la producătorul de mașini mici Daihatsu și unitatea de camioane Hino Motors. Cu toate acestea, cele două subsidiare și filiala Toyota Industries au fost afectate de probleme de management, inclusiv proceduri de testare a certificărilor pentru mașini și motoare, ridicând îngrijorări cu privire la reputația globală a mărcii în ceea ce privește calitatea și siguranța.

În cadrul unui eveniment în care a prezentat viziunea grupului Toyota, președintele Akio Toyoda și-a cerut scuze pentru neregulile succesive de la Hino Motors, Daihatsu și Toyota Industries, prezentându-și cele mai profunde scuze clienților și părților interesate pentru neplăcerile cauzate de acestea. De asemenea, evenimentul a fost devansat ca răspuns la aceste probleme din cadrul companiilor din grup.

Cu privire la aceste incidente, Toyoda a subliniat importanța cinstirii și a făcut apel la angajați să fie cinstiți și să facă lucrurile corect. Vânzările globale ale grupului Toyota au atins 10,3 milioane de vehicule în 2023, iar datele arată că aproximativ o treime dintre acestea au fost hibrizi pe benzină și electrice, în timp ce vehiculele electrice cu baterii au reprezentat mai puțin de 1%.

Cu toate acestea, Toyota se confruntă cu provocări în urma suspendării livrărilor de modele Toyota și Daihatsu, în urma scandalurilor de siguranță și testare. Toyota riscă o încetinire a dinamicii vânzărilor grupului în viitorul apropiat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *