Într-un sat din județul Bistrița-Năsăud, doi adulți și cinci copii au suferit o toxiinfecție alimentară în urma consumului de prăjituri oferite de o vecină, fiind necesară internarea acestora în spital. Incidentul a avut loc la scurt timp după ce grupul revenise dintr-o călătorie în Belgia.

Potrivit informațiilor furnizate de dr. Muzsi Annabella, managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bistrița-Năsăud, două ambulanțe B2 ale SAJBN și echipajul de prim ajutor (EPA) din Sângeorz Băi au fost direcționate către satul Ilva Mare, unde se semnalase cazul de toxiinfecție. Cei afectați de această situație sunt doi adulți în vârstă de 31 și, respectiv, 34 de ani, și cinci copii cu vârste cuprinse între 11 luni și 8 ani.

În cadrul intervenției de urgență, autospeciala de victime multiple din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) a fost mobilizată pentru a asigura evacuarea celor 7 persoane către Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) sau secția de UPU-Pediatrie din Bistrița.

Conform declarațiilor managerului SAJ Bistrița-Năsăud, cauza toxiinfecției pare să fie legată de consumul de prăjituri furnizate de o vecină a familiilor afectate. Este de presupus că alimentele consumate au generat starea de sănătate precară a tuturor celor implicați în acest incident.

În concluzie, toxiinfecția alimentară din Bistrița-Năsăud a dus la internarea a 7 persoane, inclusiv 5 copii, în urma consumului de prăjituri servite de o vecină. Incidentul a avut loc la scurt timp după ce aceștia se întorseseră dintr-o călătorie în Belgia, necesitând intervenții de urgență din partea serviciilor medicale și de urgență.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *