logo
RNTV Live

Titluri de stat Tezaur 2024: Noua Ediție – Disponibile pentru achiziționare începând de astăzi! descoperă dobânzile neimpozabile!

bani-salariu-Romania-2022-dreamstime
Constantin Corina

Titluri de Stat Tezaur 2024: Disponibile pentru achiziționare începând de astăzi!

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de Titluri de Stat TEZAUR 2024

Ministerul Finanțelor a anunțat lansarea unei noi emisiuni de titluri de stat destinate populației în cadrul programului TEZAUR. Aceste titluri au scadențe la 1 și 3 ani și oferă dobânzi de 6% și, respectiv, 6,75%. Investitorii români pot începe să investească începând de luni, informează Ministerul Finanțelor.

Perioada de Achiziționare a Titlurilor de Stat TEZAUR
Titlurile de stat pot fi achiziționate online între 12 februarie 2024 și 7 martie 2024, doar de către persoane fizice înregistrate în Sistemul de Plată Virtuală pentru titluri emise prin unitățile Trezoreriei Statului. Operațiunile online includ deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate Trezoreriei Statului selectată, subscrierea la titluri de stat TEZAUR și transferul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

De asemenea, între 12 februarie 2024 și 8 martie 2024, titlurile pot fi achiziționate de la sediul unităților Trezoreriei Statului, iar între 12 februarie 2024 și 7 martie 2024 în mediul urban și 12 februarie 2024 și 6 martie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale Companiei Naționale Poșta Română.

Caracteristici și Beneficii ale Titlurilor de Stat TEZAUR
Dobânda oferită este anuală și plătibilă conform termenelor prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, iar subscrierile pot fi anulate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Dobânzi Neimpozabile de până la 6,75% pe An
Titlurile de stat au maturități de 1 și 3 ani, oferind dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,75%. Este important de menționat că veniturile obținute din investirea în titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Eligibilitate și Utilizare a Fondurilor
Persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani sunt eligibile să investească în aceste titluri de stat. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor din emisiunea de titluri de stat vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor