Ion Țiriac pregătește un proiect masiv în România, iar cel mai bogat român a dezvăluit planurile sale recent, beneficiind de sprijinul premierului Marcel Ciolacu.

Magnatul Ion Țiriac are în vedere construirea unui stadion de tenis în valoare de 30 de milioane de euro, care va găzdui un turneu ATP 250 cu premii totale de 600.000 de euro.

Acest eveniment va fi organizat de Fundația Țiriac și va avea loc în perioada 15-21 aprilie 2024. Din cauza blocării Arenelor BNR, Ion Țiriac are în plan să construiască stadionul din resurse proprii. Mai mult decât atât, el a afirmat că a primit sprijin și din partea prim-ministrului României pentru acest proiect.

„Turneul ATP de anul viitor începe să fie la București. Aici încep să construiesc cât pot de repede, cât de repede îmi dau aprobarea, stadionul… pentru că nu avem unde să jucăm. Plus academia, plus sala lui Nadia, plus piscina lui Potec și așa mai departe.

Adică ce am promis, eu aici fac! Și, deocamdată, nu sunt politician, nu mă interesează ce partide sunt, am găsit înțelegere la prim-ministru. Am găsit-o, domnule, dacă poți să crezi, și ne-a lăsat o treabă senzațională. Legea pe care am făcut-o eu pe vremea domnului Ponta sau înainte, cea cu 20% din impozite să poți să îi dai pentru sport, pentru învățământ, pentru spitale și așa mai departe.

A rămas! Adică asta a fost o treabă senzațională că am putut să ne luptăm pentru ea. A rămas legea aia, e bună, haideți să vedem ce facem mai departe cu infrastructura”, a declarat Ion Țiriac.

În plus, este de menționat că Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român în 2023, cu o avere estimată la aproximativ 2,3 miliarde de dolari.

Sursă: sportbull.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *