Featured Video Play Icon

Municipiul Ploiești, Capitala Tineretului din România în 2024, găzduiește în perioada 5-8 iulie pe cei 500 de participanți la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Bucureștilor. În dimineața zilei de sâmbătă, pe esplanada din fața Palatului Culturii din Ploiești a avut loc deschiderea oficială a evenimentului care și-a propus să răspundă entuziasmului tinerilor invitându-i la numeroase activități: conferințe, vizite, ateliere, concerte și nu numai.

În deschiderea evenimentului, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a transmis cuvântul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care nu a mai putut sa ajunga la eveniment.

Alături de 400 de tineri din cele 13 protoierii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor s-au aflat la ITO Ploiești și aproape 100 de participanți însoțiți de ierarhii lor și proveniți din patru eparhii din afara granițelor țării. Evenimentul s-a desfășurat în contextul festivalului „Let’s PLAY”, organizat de municipiul Ploiești din postura de Capitală a Tineretului din România în 2024. Prin urmare, anumite activități din cadrul ITO s-au înscris între manifestările acestui festival.

Fiecare zi de eveniment a fost presarata cu surprize, pregatite de catre organizatori pentru participanti.  

By Costin