logo
RNTV Live

Tinerii ALDE se revoltă împotriva penalilor promovați de partid

rnews

Elena Alecu, vicepreședintele Tineretului ALDE (TLDE), și Andrei Timiș,  membru în Biroul Permanent Național al formațiunii de tineret, își anunță plecarea din partid, acuzându-l pe președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că face “politică de cadre a penalilor” și “politică anti-justiție”. Sunt cele mai recente dintr-un lung șir de plecări. “Din fruntea Partidului Alianței Liberalilor și Democraților, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu face politică liberală. Face politică de cadre a penalilor invitați să preia partidul și să ocupe funcțiile-cheie. Listele partidului, așa cum încep ele să se contureze, demonstrează că toată munca noastră din ultimul an, toate procentele – puține sau multe, după caz – pe care am reușit să le strângem la alegerile locale, toate eforturile noastre puse exclusiv în slujba ALDE se află acum la dispoziția urmăriților penal, a trimișilor în judecată și a condamnaților cu care Călin Popescu Tăriceanu a populat acest partid”, spun tinerii ALDE. Aceștia explică faptul că au ales să facă politică liberală în ALDE, “crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor ’90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toții. Ne-am înșelat. Am fost înșelați”. “Suntem tineri care vor sa facă politică. Politică liberală, nu politică anti-justiție. ALDE, un proiect politic început frumos, a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl arunca celor certați cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin”, adaugă cei doi lideri TLDE. “Noii <<colegi de partid>> excluși de peste tot și recuperați de Tăriceanu nu fac decât să confirme eticheta de partid al penalilor. Iar noi, convinși că rolul generației noastre e să facem politică respectând legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru România. Iar pentru că partidul nu se poate schimba, iar fiecărei critici președintele Tariceanu îi răspunde cu o excludere, am decis să părăsim ALDE”, continuă cei doi, adăugând că “vom face politică liberală, nu politică penală”. Cei doi semnează “în numele tinerilor ALDE din mai multe organizații ale țării”.

Plecarea Elenei Alecu și a lui Andrei Timiș vine la o zi după ce Calin Popescu Tăriceanu a făcut, pe site-ul oficial al Senatului, un “Apel către Parlamentari” prin care le cere să nu se mai pronunțe în vreun fel pe cererile venite de la Direcția Anticorupție. Tăriceanu susține că DNA scoate, înainte de alegeri, “dosare inconsistente”, cu întâmplări vechi și spune că “nu are încredere în acest mod de operare. Copreședintele de la tineret Ionut Negoi a părăsit partidul în septembrie, acuzând conducerea că promoveaza doar interesele PSD și oamenii fără valoare din anturajul propriu. De asemenea, mai mulți membri ai partidului, printre care un vicepreședinte al organizației de tineret și un deputat de Ialomița , au fost exclusi din partid pentru că au cerut criterii de integritate.

Sursa: hotnews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor