LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 28: In this photo illustration, a TikTok logo is displayed on an iPhone on February 28, 2023 in London, England. This week, the US government and European Union's parliament have announced bans on installing the popular social media app on staff devices. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

TikTok, rețeaua de socializare deținută de compania chineză ByteDance, a acceptat să retragă definitiv programul său de recompense TikTok Lite din Uniunea Europeană pentru a se conforma prevederilor Digital Services Act (DSA), a anunțat Comisia Europeană, potrivit Digi24. Programul TikTok Lite permitea utilizatorilor să câștige puncte prin diverse acțiuni pe platformă, cum ar fi vizionarea de videoclipuri, aprecierea conținuturilor sau invitarea prietenilor.

Uniunea Europeană a cerut TikTok în aprilie să evalueze riscurile aplicației TikTok Lite, în urma lansării acesteia în Franța și Spania, din cauza îngrijorărilor privind impactul potențial asupra sănătății mintale a copiilor și utilizatorilor. Marile platforme online trebuie să raporteze potențialele riscuri ale noilor funcționalități către UE înainte de lansarea acestora și să adopte măsuri pentru a aborda aceste riscuri.

Comisia Europeană a precizat că TikTok și-a luat angajamente juridice obligatorii pentru retragerea programului de recompense și pentru a nu lansa niciun alt program similar care să ocolească această decizie. În caz de încălcare a acestor angajamente, TikTok ar putea fi sancționat pentru încălcarea DSA.

O altă investigație este în desfășurare pentru a verifica dacă TikTok a respectat regulile privind protecția copiilor și transparența publicității. Această investigație, deschisă în februarie, ar putea duce la amenzi semnificative pentru platformă.

„Întotdeauna căutăm să colaborăm în mod constructiv cu Comisia Europeană și alte autorități de reglementare. TikTok este mulțumit că am ajuns la o rezolvare amiabilă și am retras acum programul de recompense TikTok Lite care a fost lansat în Franța și Spania în aprilie, pe care îl suspendasem deja în mod voluntar.”, declară reprezentanții TikTok din România.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews