logo
RNTV Live

TikTok introduce o actualizare nouă care le permite utilizatorilor să primească plăți

tiktok-news-627a589cc98ff-sej-1280×720
Dudau Andreea Valentina

Reprezentanții TikTok au anunțat miercuri lansarea TikTok Lite în Franța și Spania. Această nouă versiune le oferă utilizatorilor posibilitatea de a primi plăți pentru vizionarea de videoclipuri!

TikTok Lite este deja disponibilă în Coreea de Sud și Japonia, fiind descărcabilă din App Store și magazinele de aplicații pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android. Utilizatorii TikTok Lite pot să acumuleze puncte descoperind noi conținuturi sau realizând anumite acțiuni, conform declarațiilor reprezentanților rețelei de socializare.

Aceste puncte pot fi ulterior transformate în carduri cadou sau folosite pentru a sprijini creatorii de conținut.

Acțiuni precum aprecierea conținutului, urmărirea noilor creatori și descoperirea de conținuturi sunt printre metodele prin care utilizatorii pot câștiga puncte, pe care ulterior le pot cheltui pe o platformă de tranzacționare.

Reprezentanții TikTok au precizat că recompensele variază în funcție de sarcinile îndeplinite și de experiența în aplicație, iar durata maximă de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 și 85 de minute.

TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial, fiind foarte apreciată de tineri și de influenceri pentru videoclipurile sale adesea dansante sau muzicale.

Cu toate acestea, platforma a fost criticată frecvent pentru găzduirea unor videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase și conținut potențial dăunător.

Există și acuzații că TikTok ar putea fi un instrument de spionaj și propagandă în slujba Chinei, acuzații respinse de compania ByteDance.

Lansarea TikTok Lite vine într-un context în care reglementarea timpului petrecut în fața ecranelor de către tineri este o temă intens discutată în Occident.

Comisia Europeană a demarat anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok și YouTube pentru a evalua măsurile implementate de aceste companii în protejarea sănătății fizice și mentale a minorilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor