LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 28: In this photo illustration, a TikTok logo is displayed on an iPhone on February 28, 2023 in London, England. This week, the US government and European Union's parliament have announced bans on installing the popular social media app on staff devices. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

TikTok, platforma de social media deținută de grupul chinez ByteDance, a anunțat concedierea a sute de angajați la nivel global, inclusiv un număr semnificativ în Malaezia, în contextul unei tranziții către o utilizare mai extinsă a inteligenței artificiale în moderarea conținutului. Conform surselor citate de Reuters, inițial s-a raportat că peste 700 de locuri de muncă au fost desființate în Malaezia, însă compania a rectificat ulterior informația, specificând că sub 500 de angajați au fost afectați.

Angajații, majoritatea implicați în operațiunile de moderare a conținutului, au fost informați despre concediere prin e-mail, potrivit surselor care au cerut anonimatul. TikTok a confirmat disponibilizările și a precizat că se așteaptă ca și alte sute de angajați să fie afectați la nivel global, în cadrul unui plan mai amplu de îmbunătățire a operațiunilor sale.

În prezent, TikTok utilizează o combinație de detectare automată și moderatori umani pentru a revizui conținutul de pe platformă. ByteDance, compania mamă a TikTok, are peste 110.000 de angajați în peste 200 de orașe la nivel global.

Se estimează că firma de tehnologie va face și alte reduceri de personal luna viitoare, în încercarea de a consolida operațiunile regionale. „Facem aceste schimbări ca parte a eforturilor noastre continue de a îmbunătăți modelul nostru global de operare pentru moderarea conținutului,” a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

Compania a anunțat că va investi 2 miliarde de dolari în acest an pentru a îmbunătăți încrederea și siguranța pe platformă, cu 80% din conținutul care încalcă regulile fiind eliminat prin tehnologii automatizate. Reducerile de locuri de muncă vin pe fondul unei presiuni mai mari de reglementare asupra companiilor globale de tehnologie în Malaezia, unde guvernul a cerut operatorilor de rețele sociale să obțină licențe de operare pentru a combate infracțiunile cibernetice. De asemenea, Malaezia a raportat o creștere semnificativă a conținutului dăunător pe rețelele sociale la începutul acestui an, cerând firmelor, inclusiv TikTok, să intensifice monitorizarea pe platformele lor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews