Prim-ministrul Franței, Elisabeth Borne, a anunțat intenția de a interzice vape-urile, cunoscute și sub numele de ţigări electronice de unică folosinţă.

„Este o chestiune importantă de sănătate publică”, a declarat Elisabeth Borne, într-un interviu acordat duminică pentru postul radiofonic RTL, informează Reuters.

Élisabeth Borne a declarat pentru radiodifuzorul RTL că guvernul va „prezenta în curând un nou plan național de combatere a fumatului, în special, interzicerea țigărilor electronice de unică folosință, celebrele „pufături” care dau obiceiuri proaste tinerilor”.

Ea a spus că planul nu include o altă creștere a taxelor pe țigări, adăugând: „Dar asta nu înseamnă că nu suntem vigilenți cu privire la consumul de tutun”.

Preocuparea ei principală este vaparea, cunoscuta sub denumirea de „pufături” în Franța, despre care spune ea că sunt o poartă spre fumat.

Mai multe țări europene caută, de asemenea, să le interzică. Vânzările online sunt interzise în Belgia și o consultare națională privind interzicerea este în curs de desfășurare în Irlanda. În Germania, guvernul a interzis țigările electronice aromate si avertizează că acest lucru nu poate fi decât un început.

Anul acesta, ministrul sănătății al Franței a spus că, deși guvernul lui Emmanuel Macron nu avea majoritate în parlament, miniștrii vor „colabora cu parlamentarii” pentru a ajunge la un acord privind interzicerea.

François Braun a spus că legea ar putea fi adoptată „înainte de sfârșitul acestui an”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *