Sursa foto: Digi24

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, va intra în a doua semifinală a competiției, care va avea loc joi, și va ocupa poziția a treia în ordinea apariției.

În semifinala anterioară, primele 10 țări calificate în finală, în urma votului telespectatorilor, sunt Croația, Republica Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia.

Pasha Parfeni a reprezentat Moldova cu piesa „Soarele și luna”, interpretată în limba română. Ediția din 2023 a Eurovision Song Contest se desfășoară în Marea Britanie, care găzduiește concursul în numele Ucrainei din cauza conflictului armat din această țară.

Eurovision 2023: Semifinalele și finala vor fi transmise în direct de TVR, TVR Internațional și TVR+

Eurovision Song Contest, organizat de European Broadcasting Union (EBU), este cea mai prestigioasă competiție muzicală internațională.

România a obținut două locuri al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și un loc al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006), reprezentând cele mai bune performanțe ale țării noastre la acest concurs.

Sursa: dcnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *