logo
RNTV Live

The Color Run – explozie de culoare

color run
Dumitrache Catalina

Cu mai puțin de o săptămână în urmă, pe 22 aprilie, în capitală a avut loc prima ediție The Color Run Spectacolor 2023

,,The Color Run este o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria și originalitatea.” susțin organizatorii. Cunoscută și drept ”Happiest 5km on the Planet”, cursa a avut ca scop distracția, voia bună și prietenia.

The Color Run este cel mai popular eveniment de alergare din lume, cu ediţii în peste 50 de ţări. În ultimii ani, cursa a început să adune împătimiţi şi în România.

Competiţia are două reguli simple: fiecare concurent începe traseul în haine albe. Şi, pentru că este o cursă necronometrată, toţi participanţii sunt celebraţi la final cu o baie de praf colorat.

Concurenți de toate vârstele au alergat 5 kilometri, iar la final, au făcut împreună o baie uriașă de pudră multicoloră. În Centrul Capitalei a fost o atmosferă efervescentă. În cursa de cinci kilometri au fost cinci “porţi magice” din care alergătorii au ieşit coloraţi din cap până în picioare. Pentru a nu exista probleme, s-a folosit o pudră naturală din amidon de porumb şi fără gluten. Mii de oameni s-au distrat la concurs, de la participanți, la voluntari.

Toți au fost câștigători! La terminarea cursei, participanții au fost medaliați cu… unicorni!

Oportunitate de voluntariat

Cu câteva săptămâni înainte de eveniment, recurtările pentru voluntarii ce aduc explozia de culoare la viață încep. Aceștia trebuie să aibă vârsta minimă de 15 ani, voie bună și spirit de echipă. Tineri din toate colțurile țării se găsesc pentru a organiza acest eveniment plin de viață și sunt împărțiți în diverse departamente. Ei beneficiază de cursuri de prim ajutor și training-uri specifice zonei în care activează.

Sursă foto: The Color Run (Facebook)

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor