logo
RNTV Live

Texasul a suferit cel mai mare incendiu din istoria sa! Peste 1 milion de acri au fost distruși

Captura-de-ecran-2024-03-02-075829
Constantin Corina

Echipajele de pompieri s-au luptat joi pentru a opri un incendiu care a devenit cel mai mare înregistrat în istoria Texasului, după ce au năpustit peste 1 milion de acri (404.686 de hectare) de pășune și lemn și au distrus casele din orașele mici care împrăștie regiunea Panhandle.

Joi, Jason Wilhelm, în vârstă de 36 de ani, folosea un încărcător frontal pentru a curăța terenul din Canadian, un oraș aflat la aproximativ 161 km nord-est de Amarillo, unde se afla casa pe care o împărțea cu soția și cu cei cinci copii săi cu câteva zile în urmă.

Iarba carbonizată și copacii înnegriți erau tot ce a mai rămas.
Soția sa a reușit să strângă poze, bani gheață și câteva obiecte sentimentale din casă înainte ca focul să se extindă luni. „A fost sfâșietor”, a spus Wilhelm.

Ploaia și zăpada care cădeau în zonă joi au oferit o „împușcătură de umiditate” înainte ca aerul să se usuce vineri și să revină vânturile puternice în weekend, a declarat Steve Hannah, meteorolog din Amarillo la Serviciul Național de Meteorologie. Rafalele ar putea atinge 40 de mile pe oră până duminică, a spus el.


Incendiul din Smokehouse Creek a ars acum peste 1,08 milioane de acri, sau aproape 1.700 de mile pătrate, o zonă mai mare decât Long Island din New York. Acesta a înlocuit un incendiu din 2006 care a carbonizat aproximativ 900.000 de acri ca fiind cel mai extins din istoria statului.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor