Reprezentantii Guvernului propun introducerea testarilor antidrog in scoli. Cei mai multi parinti sunt de acord, in contextul in care fenomenul consumului de droguri in randul tinerilor pare sa ia amploare.

Autoritățile dezbat în aceste zile ideea introducerii testării antidrog în școli. Mai exact, se propune ca elevii asupra cărora planează suspiciunea că s-ar afla sub influența substanțelor stupefiante, să fie testați la cabinetele medicale ale unităților de învățământ. Acest lucru, s-ar putea întâmpla cu acordul părinților. Cei mai mulți sunt de acord cu o astfel de măsură.

Pentru diminuarea fenomenului de consum al drogurilor în rândul tinerilor, structurile teritoriale ale Agenției Naționale Antidrog au desfășurat diferite activități de prevenire. Astfel, în primul semestru al anului 2023, aproximativ 162.000 de elevi și studenți au beneficiat de informații privind riscurile consumului de droguri. Totodată, peste 9.600 de cadre didactice, atât în mediul urban, cât și din cel rural, au beneficiat de cursuri de informare în domeniul prevenirii consumului de droguri. În prima jumătate a anului, au fost implementate în școli, de către specialiștii antidrog, 10 proiecte naționale de prevenire a consumului de substanțe psihoactive.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *