logo
RNTV Live

Temu şi Shein sunt supuşi unei investigaţii riguroase din partea ANPC

În Ploieşti, cumpărăturile pentru sărbători pot fi făcute cu un simplu "click"
Constantin Corina


ANPC a declarat că efectuează verificări asupra platformelor de achiziții Temu și Shein, iar reprezentanții instituției îndeamnă consumatorii să fie atenți înainte de a achiziționa produse de pe aceste site-uri

ANPC a emis un comunicat de presă marți, anunțând că efectuează verificări asupra platformelor de cumpărături și aplicațiilor de piață online, precum Temu și Shein.

Această acțiune se concentrează pe posibile practici comerciale incorecte ale comercianților, care ar putea afecta comportamentul economic al consumatorilor, inclusiv potențiale încălcări ale legislației referitoare la siguranța produselor și protecția consumatorilor, cum ar fi reduceri neautentice și practici agresive, cum ar fi interfețe manipulatoare și presiune în vânzare.

ANPC îndeamnă consumatorii să fie bine informați înainte de a achiziționa produse online de pe aceste site-uri, să examineze cu atenție caracteristicile produselor, prețurile, costurile de livrare și alte informații despre comercianți și modalitățile de plată disponibile. De asemenea, este recomandat să citească secțiunea “Termeni și condiții” a site-ului înainte de finalizarea achiziției și să verifice dacă sunt furnizate toate informațiile necesare.

În cazul în care întâmpină probleme, consumatorii sunt îndemnați să încerce să rezolve direct problema cu comerciantul. Dacă acest lucru nu este posibil, pot contacta Direcția de Soluționare Alternativă a Litigiilor din cadrul ANPC sau Centrul European al Consumatorilor din România, în funcție de sediul social al comerciantului. În cazul în care alte soluții nu sunt viabile, se poate formula o reclamație prin intermediul platformei online a ANPC.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor