logo
RNTV Live

Temperaturile extrem de scăzute și cantitățile mari de zăpadă au blocat transporturile în diverse regiuni din Europa

Vremea se răcește în toată țara
Dudau Andreea Valentina

Temperaturile extrem de scăzute și căderile masive de zăpadă blochează transporturile în mai multe regiuni din Europa!

Climatul de iarnă din Germania și din alte regiuni ale Europei amenință cu întreruperi semnificative ale circulației rutiere, feroviare și aeriene. Nordul și vestul continentului se pregătesc pentru cantități masive de zăpadă și gheață.

Temperaturile extrem de reci au dominat nordul Europei în ultimele zile, iar frigul se intensifică în Germania și în unele părți ale Franței până sâmbătă. Marea Britanie a înregistrat cea mai rece noapte de iarnă până acum, conform Met Office.

La Aeroportul Frankfurt, cel mai mare nod aerian din Germania, peste 300 de sosiri și plecări din cele aproape 1.000 planificate au fost anulate în dimineața de joi, iar ulterior toate zborurile au fost suspendate din cauza incapacității de a degivrare a aeronavelor. Aeroportul München a înregistrat 254 de zboruri anulate, iar un aeroport mai mic din Saarbruecken și-a întrerupt complet activitatea.

Trenurile către și dinspre Paris au fost anulate pentru a doua zi consecutivă, iar Deutsche Bahn, operatorul feroviar german, a limitat viteza trenurilor de mare viteză ICE la 200 km/h din motive de precauție. Ambuteiaje s-au format pe autostrăzile din centrul Germaniei, iar poliția a avertizat că degajarea drumurilor va dura câteva ore.

În Franța, depresiunea Irène a adus polei în 25 de regiuni și riscul de inundații în alte trei zone. În Norvegia, trenurile s-au oprit în estul țării din cauza condițiilor meteo, iar aeroportul din Oslo a fost redeschis cu întârzieri semnificative. În Suedia, avertizări meteorologice cod portocaliu și galben au fost emise pentru anumite zone. Un zbor al companiei Air France-KLM a rămas blocat în zăpadă pe aeroportul din Göteborg.

Se așteaptă ca vremea să devină mai blândă în Europa începând de duminică, cu temperaturi prognozate să depășească 10 grade Celsius în Londra, Paris și Frankfurt în săptămâna viitoare, mult peste nivelurile obișnuite pentru această perioadă a anului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor