logo
RNTV Live

Temperaturi istorice în România: Locații urbane unde temperatura nocturnă nu a scăzut sub 20 de grade Celsius și prognoza pentru revenirea ploilor

Constantin Corina

În România, experimentăm zile și nopți tropicale, caracterizate de temperaturi istorice. Dimineața, am înregistrat recorduri termice la 29 de stații meteo în țară

Vara a sosit de la vest la est la sfârșitul lunii martie.

Iulia Pop, reporter : Este evident că această primăvară adoptă obiceiuri de vară. Temperaturile au crescut rapid, echivalentul a două luni de căldură, atingând 30 de grade Celsius. Străzile s-au aglomerat cu oameni și hainele au fost rapid abandonate.

Pe litoral, tranziția de la tricouri la costume de baie a fost completă. Plajele au fost invadate de turiști, fie din țară, fie din străinătate. Turist: Venim din Suedia și acolo este total diferit. Sunt doar 9 grade acum, este rece și lipsit de soare.

Mihai Hustiu, meteorolog ANM: Am înregistrat deja recorduri de temperatură, sâmbătă temperaturile au atins 29 de grade la Giurgiu și au fost înregistrate 41 de recorduri lunare, practic a fost cea mai caldă zi din martie din istorie în 41 de localități.

Oamenii au savurat cafeaua ascultând valurile. Alții au avut norocul să se bucure și mai mult. Parcurile din Capitală au fost pline, semn că nimeni nu a stat acasă astăzi. În centrul orașului și pe marile bulevarde a avut loc un adevărat paradis al bicicletelor și trotinetelor.

De marți, temperaturile vor scădea. Un front atmosferic rece va traversa România, iar asta înseamnă că vom trece de la tricouri la bluze.

Mihai Hustiu, meteorolog ANM: Vor fi intensificări ale vântului în noaptea de luni spre marți în jumătatea de vest a țării, iar marți vânt puternic în toate zonele. Vor fi și ploi cu descărcări electrice în nord-vest și centrul țării, iar la munte, la altitudini de peste 1600 de metri, chiar lapoviță.

De la mijlocul săptămânii viitoare, vom reveni la temperaturile normale pentru această perioadă. Nu pentru mult timp. Weekend-ul viitor, temperaturile vor ajunge din nou la 25-26 de grade Celsius.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor